Serveer de soep met de zoete aardappel en doperwten, Garam Masala room en Sisho Purper.
1. Laat de linzen 1 nacht wellen.
2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de winterpeen in brunoise.
3. Fruit de ui, knoflook, en winterpeen aan.
4. Voeg de Garam Masala kruiden en de linzen toe en bak kort mee. Voeg de groente bouillon en de tomaten toe.
5. Breng aan de kook en laat 45 minuten zacht koken.
6. Snijd de zoete aardappel in brunoise en blancheer beetgaar. Spoel koud en meng met de doperwten.
7. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met het sap van de citroen.
– 500 g linzen (rood)
– 400 g winterpeen
– 200 g uien
– 30 g knoflook
– 4 l bouillon (groente)
– 700 g tomaten (blik)
– 1 citroen
– 10 ml olijfolie
– 2 zoete aardappel (heel)
– 200 doperwten
– 10 g World Spice Blend – Garam Masala kruiden fijn zonder zout pure (artnr 1164966)