Linzensoep met Garam Masala

Serveer de soep met de zoete aardappel en doperwten, Garam Masala room en Sisho Purper.

  • Aantal Personen: 20
  • Categorieën: Vegetarisch

Bereidingswijze

1. Laat de linzen 1 nacht wellen.
2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de winterpeen in brunoise.
3. Fruit de ui, knoflook, en winterpeen aan.
4. Voeg de World Spice Blend Pro Garam Masala en de linzen toe en bak kort mee. Voeg de groente bouillon en de tomaten toe.
5. Breng aan de kook en laat 45 minuten zacht koken.
6. Snijd de zoete aardappel in brunoise en blancheer beetgaar. Spoel koud en meng met de doperwten.
7. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met het sap van de citroen.

Ingrediënten

– 500g Linzen (rood)
– 400g Winterpeen
– 200g Uien
– 30g Knoflook
– 4l Bouillon (groente)
– 700g Tomaten (blik)
– 1piece Citroen
– 10ml Olijfolie
– 2 Zoete aardappel (heel)
– 200 Doperwten
– 10g Verstegen Garam masala, zonder toegevoegd zout 160 g strooibus – Verstegen World Spice Blend Pro (Artikelnr. 1164966)