Paris Brest met nootmuskaat boter crème

Paris Brest met nootmuskaat van Verstegen en botercrème. Gemaakt door chef-kok Jan Smink.

  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën:

Bereidingswijze

  1. Melk met suiker en de geraspte nootmuskaat laten trekken, aan de kook brengen en kokend op de 2 eidooiers en bloem gieten en gaar roeren en koud wegzetten
  2. De boter wit slaan met de poedersuiker en mengen met de nootmuskaat crème die is afgekoeld
  3. Deze massa spuit je later op tussen de afgebakken soezen

 

Soezendeeg

  1. Melk, water, boter aan de kook brengen
  2. Nu de bloem toevoegen en goed roeren zodat deze gaart
  3. En nu 1 voor 1 de eieren toevoegen tot een glad beslag
  4. Het deeg opspuiten in de juiste vorm, licht bestrooien met suiker en afbakken in oven die je op hete lucht hebt staan voorverwarmen op 220 graden
  5. Als ze de oven in gaan, draai je deze naar 175 graden en in circa 15 minuten afhankelijk van de grote bak je de soezen gaar

Ingrediënten

– ¼ nootmuskaat
– 250 gram melk
– 50 gram suiker
– 2 eidooiers
– 50 gram bloem
– 300 gram boter
– 50 gram poedersuiker

 

Soezendeeg

– 50 gram water
– 50 gram melk
– 50 gram boter
– 50 gram bloem
– 2 eieren