Paris Brest met nootmuskaat boter crème
Paris Brest met nootmuskaat van Verstegen en botercrème. Gemaakt door chef-kok Jan Smink.
- Aantal porties:
1porties
- Categorieën:
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Melk met suiker en de geraspte nootmuskaat laten trekken, aan de kook brengen en kokend op de 2 eidooiers en bloem gieten en gaar roeren en koud wegzetten
- De boter wit slaan met de poedersuiker en mengen met de nootmuskaat crème die is afgekoeld
- Deze massa spuit je later op tussen de afgebakken soezen
Soezendeeg
- Melk, water, boter aan de kook brengen
- Nu de bloem toevoegen en goed roeren zodat deze gaart
- En nu 1 voor 1 de eieren toevoegen tot een glad beslag
- Het deeg opspuiten in de juiste vorm, licht bestrooien met suiker en afbakken in oven die je op hete lucht hebt staan voorverwarmen op 220 graden
- Als ze de oven in gaan, draai je deze naar 175 graden en in circa 15 minuten afhankelijk van de grote bak je de soezen gaar
Ingrediënten
- ¼ nootmuskaat
- 250 gram melk
- 50 gram suiker
- 2 eidooiers
- 50 gram bloem
- 300 gram boter
- 50 gram poedersuiker
Soezendeeg
- 50 gram water
- 50 gram melk
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 2 eieren