Pastrami (New-York style)

Serveer de Pastrami ook eens op verse boterham met grove mosterd en augurken.

  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

1. Vermeng het Vloeiaar Spuitmiddel met het water en voeg vervolgens het Colorozozout toe.
2. Injecteer de runderborst 20%.
3. Smeer de gepekelde runderborst in met de Ardenner Mosterd en wrijf deze vervolgens in met de Spicemix Del Mondo – Chimichurri.
4. Vacumeer de runderborst en laat deze 72 uur doorkleuren.
5. Rook de runderborst bij 100 graden Celsius tot een kern temperatuur van 72 graden Celsius.
6. Koel de borst terug, vervolgens vacumeren.
7. Gaar de runderborst sous-vide gedurende 8 uur bij 82 graden Celsius en koel deze vervolgens terug.

Ingrediënten

– 5kg Runderborst
– 1kg Water
– 150g Verstegen vloeibaar spuitmiddel 2500 g kan (Artikelnr. 129002)
– 120g Verstegen Colorozozout 5000 g (Artikelnr. 344005)
– 80g Verstegen Spicemix del Mondo – Chimichurri 500 g (Artikelnr. 368174)
– 100g Verstegen Mosterd Ardenner 5000 g emmer (artikelnr. 442401)