Peer gegaard met kardemon, crème vanille en kastanje, ijs van sinas en kardemon

Peer gegaard met kardemon, crème vanille en kastanje, ijs van sinas en kardemon. Gemaakt door chef-kok Jan Smink.

  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën:

Bereidingswijze

Pocheer vocht peer

  1. Meng de suiker, met de kardemon, vanille, saffraan en sinasappelsap en breng dit aan de kook
  2. In deze massa pocheer je de peer voor bij het dessert

Sorbet van sinas en kardemon

  1. Week de gelatine in koud water
  2. Breng de sinasappelsap met de suiker, water, vanille en kardemon aan de kook
  3. Los de gelatine op
  4. Doe de massa in pacojet potten en vries in en maak er ijs van
  5. Deze massa kan je ook opdraaien in de sorbetier of anders ijsmachine

Ingrediënten

Pocheer vocht peer

– 100 gram suiker
– 5 stuks kardemon
– 1 draadje saffraan
– ½ vanille
– 250 gram sinasappelsap

Sorbet van sinas en kardemon

– 500 gram sinasappelsap
– 150 gram suiker
– 150 gram water
– 1 vanille
– 5 stuks kardemon
– 1 blaadje gelatine