Serveer de rode bieten carpaccio met de anti-boise, geroosterd amandelschaafsel en eventueel geraspte Parmezaanse kaas
1. Snijd carpaccio’s van de gekookte rode bieten. Was de rucola sla.
2. Snipper de sjalot, snijd de olijven in ringen, de tomaat in brunoise, de munt in julienne.
3. Fruit de sjalot aan in 30 ml olijfolie, voeg naar smaak Chermoula kruiden, de tomaten brunoise en de olijf ringen toe en verwarm tot 75ºC. Koel de anti-boise terug met de overige olijfolie en voeg de granaatappel pitjes en gesneden munt toe. Breng op smaak met citroen zeste en eventueel zout.
4. Kruid het geroosterde amandelschaafsel met Chermoula kruiden naar smaak.
– 1 kg rode bieten (Gekookt)
– 150 g rucola
– 100 g amandelschaafsel (geroosterd)
– 1 sjalot (banaan)
– 50 g olijven (groen)
– 50 g olijven (zwart)
– 2 tomaat
– 30 g granaatappel pitjes
– 2 munt (vers)
– 200 ml olijfolie
– citroen Zeste
– World Spice Blend – Chermoula kruiden fijn zonder zout pure (artnr 1164466)