Rode Bieten Carpaccio met Chermoula

Serveer de Rode Bieten Carpaccio met de anti-boise, geroosterd amandelschaafsel en eventueel geraspte Parmezaanse kaas

  • Aantal Personen: 10-12
  • Categorieën: Vegetarisch

Bereidingswijze

1. Snijd carpaccio’s van de gekookte rode bieten. Was de rucola sla.

2. Snipper de sjalot, snijd de olijven in ringen, de tomaat in brunoise, de munt in julienne.

3. Fruit de sjalot aan in 30 ml olijfolie, voeg naar smaak Verstegen World Spice Blend Pro – Chermoula, de tomaten brunoise en de olijf ringen toe en verwarm tot 75 graden Celsius. Koel de anti-boise terug met de overige olijfolie en voeg de granaatappel pitjes en gesneden munt toe. Breng op smaak met citroen zeste en eventueel zout.

4. Kruid het geroosterde amandelschaafsel met Verstegen World Spice Blend Pro – Chermoula naar smaak.

Ingrediënten

– 1 kg Rode Bieten (Gekookt)
– 150 g Rucola
– 100 g Amandelschaafsel (geroosterd)
– 1 Sjalot (banaan)
– 50 g Olijven (groen)
– 50 g Olijven (zwart)
– 2 Tomaat
– 30 g Granaatappel pitjes
– 2 Munt (vers)
– 200 ml Olijfolie
– Citroen Zeste
Verstegen World Spice Blend Pro – Chermoula