Saté variaties

Met dit recept maak je een basisrecept voor saté en verschillende variaties op het basisrecept. Ga voor een Javaanse, Indonesische of klassieke saté spies. Een eenvoudig recept die ideaal is voor het barbecue seizoen.

  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

  1. Snijd het varkensspierstuk tot saté vlees.
    Voor een Santo Saté: Vermeng de Ketjap Benteng, Sambal Oelek en de Kruidenmix voor Marinade met het saté vlees. Rijg het saté vlees op een Bamboostick gunshaped tot een mooie volle spies.
    Voor Javaanse Saté: Vermeng het saté vlees met de Javaanse Ketjap Marinade. Laat het vlees 12 uur gekoeld marineren. Rijg het gemarineerde saté vlees op een Bamboostick gunshaped tot een mooie volle spies.
    Voor een Klassieke BBQ Saté: vermeng het saté vlees met de Marinade voor Saté en laat dit 12 uur gekoeld marineren. Rijg het gemarineerde saté vlees op een Bamboostick gunshaped tot een mooie volle spies.
    Voor een Indonesische Saté: Vermeng het saté vlees met de World Grill – Indonesian. Rijg het saté vlees op een Bamboostick gunshaped tot een mooie volle spies.
  2. Grill de saté op een hete BBQ in circa 7 minuten rondom gaar.

Ingrediënten

– 1 kg varkensspierstuk (gevliesd)
– 150 g Javaanse Ketjap Marinade
– 90 g World Grill – Indonesian
– 150 g Marinade voor Saté
– 40 g Ketjap Benteng
– 15 g Sambal Oelek
– 15 g Kruidenmix voor Marinade

Benodigdheden

Bamboosticks gunshaped