Go Dutch Stamppot! Het klassieke concept, geïnspireerd met wereldse smaakvariaties.
1. Breng de aardappelpuree op smaak met de Stamppot kruiden.
2. Maak de appels, peren en uien schoon en snijd in blokjes.
3. Fruit de ui aan, blus af met witte wijn en voeg de appels en peren toe.
4. Laat stoven tot de helft van de appel en peer tot puree is gestoofd.
5. Meng de gestoofde ui, appel, peer en rozijnen door de aardappelpuree.
6. Bak de spekblokjes uit en meng de door de hete bliksem.
7. Schep de hete bliksem in een verkoopschaal en garneer met de gorgonzola en Decoratiemix Rotterdam.
– 20 g Stamppot kruiden fijn met zout (artnr 618383)
– 1 kg aardappelpuree
– 100 g witte wijn
– 500 g peren
– 500 g zure appels
– 500 g uien
– 300 g gorgonzola
– 250 g spekblokjes
– 100 g rozijnen
– Decoratiemix Rotterdam grof zonder zout pure (artnr 286702)