Stamppot oerwortel

Go Dutch Stamppot! Het klassieke concept, geïnspireerd met wereldse smaakvariaties.

  • Categorieën: Vegetarisch

Bereidingswijze

1. Breng de aardappelpuree op smaak met de Kruidenmix voor Stamppot.
2. Schil de winterpeen, oerwortels en pastinaak en snijd in blokjes.
3. Maak de sjalot schoon en snijd in halve ringen.
4. Fruit de sjalot aan, voeg de winterpeen en water toe, stoof beetgaar.
5. Kook de oerwortels en pastinaak per kleur beetgaar van licht naar donker. (hierdoor krijg je een kleurrijke stamppot i.p.v. één fletse kleur).
6. Meng alle groenten door de aardappelpuree.
7. Garneer af met de Decoratiemix France.

Ingrediënten

– 15 g Kruidenmix voor Stamppot (art. nr.618374)
– 1 kg Aardappelpuree
– 150 g Oerwortel Geel
– 150 g Oerwortel Paars
– 150 g Winterpeen
– 150 g Pastinaak
– 400 g Sjalot
– 100 g Water
-Decoratiemix France (art.nr. 284903)