Sweet & sour gamba's (ook vegan optie)

Traditionele Sweet & sour gamba's uit Zuidoost-Azië. Met de lekkere Kumar's Stir-fry Sauce - Sweet & Sour die eenvoudig is in gebruik.

  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën: Vegetarisch, Vis

Bereidingswijze

Bereidingswijze voor traditionele sweet & sour gamba’s:

  1. Verhit de zonnebloemolie in de wok.
  2. Voeg de gamba’s en eventueel wat peper en zout toe en wok voor 1 minuut.
  3. Voeg de ananas, paprikamix en sjalot toe en wok nog voor 1 minuut.
  4. Voeg de Kumar’s Stir-fry Sauce – Sweet & Sour toe en roer goed door.
  5. Garneer eventueel met dungesneden lente-ui.

Bereidingswijze voor vegan sweet & sour:

  1. Wok de sjalot 1 minuut in de zonnebloemolie.
  2. Voeg de cashewnoten toe en bak kort bruin.
  3. Voeg de paprikamix en ananasblokjes toe en wok nog 2-3 minuten.
  4. Voeg de Kumar’s Stir-fry Sauce – Sweet & Sour toe en wok nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Ingrediënten

Voor de traditionele sweet & sour gamba’s:
– 60 g Kumar’s Stir-fry Sauce – Sweet & Sour
– 90 g butterfly gamba’s, gesneden
– 50 g verse ananasblokjes
– 50 g blokjes paprikamix
– 30 g sjalot in blokjes
– 15 g zonnebloemolie

Voor vegan sweet & sour:
– 60 g Kumar’s Stir-fry Sauce – Sweet & Sour
– 25 g cashewnoten
– 50 g verse ananasblokjes
– 50 g blokjes paprikamix
– 20 g grofgesneden sjalot
– 15 g zonnebloemolie