Tom kha kai

Deze Thaise romige kippensoep is heerlijk gevuld met knapperige groenten en shii-take paddenstoelen. Geef de soep extra pit met Chiliringen en breng hem natuurlijk op smaak met de Kumar's Curry Paste for Green Curry.

  • Categorieën: Kip & Gevogelte, Vis

Bereidingswijze

  1. Meng de gevogelte bouillon met de kokosroom en de Kumar’s Curry Paste for Green Curry en breng aan de kook.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe aan de soep.
  3. Snijd de wortel, shii-take en prei in juliënne en voeg samen met de taugé toe aan de soep.
  4. Serveer de tom kha kai met Hollandse garnalen en gesneden verse koriander.

Combinatietip
Voeg voor een Thaise beleving eens Chiliringen en een schijfje limoen toe aan de soep.

Ingrediënten

– 500 g bouillon (gevogelte)
– kokosmelk
Kumar’s Curry Paste for Green Curry
– 100 g kipfilet
– 40 g winterpeen
– 40 g prei
– 30 g shii-take
– 30 g taugé
– koriander
– 100 g Hollandse garnalen