Varieer dit gerecht ook eens met een andere mix uit de lijn World Spice Blend, bijvoorbeeld Tandoori of Garam Masala.
1. Snipper de ui en plet de knoflook. Fruit aan in olie en myoteer hier 10 gram Vadouvan kruiden in. Snijd de bloemkool in roosjes.
2. Blus af met de bouillon en de kokosmelk en voeg de bloemkool toe. Kook tot de bloemkool gaar is en pureer met een staafmixer. Garneer met fijn gesneden koriander.
3. Snijd de rode ui in halve ringen en pluk de oesterzwammen in repen. Bak de ui en voeg de oesterzwammen toe. Myoteer 3 gram Vadouvan mee en vul de (mini) pita broodjes hiermee. Breng de yoghurt op smaak met Vadouvan, voeg eventueel zout naar smaak toe, en garneer de pita’s hiermee.
4. Bestrooi de geblancheerde broccoli met de Za’atar kruiden. Breng het tempurabeslag op smaak met 2 gram Vadouvan kruiden en haal hier de broccoli door. Frituur op 170ºC en serveer met bovenstaande yoghurtdip.
– 4 pita brood
– 250 g oesterzwammen
– 1 rode ui
– 100 g yoghurt (Grieks)
– 1 ui
– 2 knoflook tenen
– 300 g bloemkool (heel)
– 750 g bouillon (groente)
– 75 g kokosmelk
– koriander vers
– 4 broccoli roosjes (geblancheerd)
– World Spice Blend – Za’atar grof met zout (artnr 1199083)
– 100 g tempura beslag
– 15 g World Spice Blend – Vadouvan kruiden fijn zonder zout (artnr 1166366)