Vegetarisch Lunch Drieluik

Varieer dit gerecht ook eens met een andere mix uit de lijn World Spice Blend Pro, bijvoorbeeld Tandoori of Garam Masala.

  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën: Vegetarisch

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en plet de knoflook. Fruit aan in olie en myoteer hier 10 gram Vadouvan in. Snijd de bloemkool in roosjes.
2. Blus af met de bouillon en de kokosmelk en voeg de bloemkool toe. Kook tot de bloemkool gaar is en pureer met een staafmixer. Garneer met fijn gesneden koriander.
3. Snijd de rode ui in halve ringen en pluk de oesterzwammen in repen. Bak de ui en voeg de oesterzwammen toe. Myoteer 3 gram Vadouvan mee en vul de (mini) pita broodjes hiermee. Breng de yoghurt op smaak met Vadouvan, voeg eventueel zout naar smaak toe, en garneer de pita’s hiermee.
4. Bestrooi de geblancheerde broccoli met de Spicemix del Mondo Za’atar. Breng het tempura beslag op smaak met 2 gram Vadouvan en haal hier de broccoli door. Frituur op 170 graden en serveer met bovenstaande yoghurtdip.

Ingrediënten

– 4 Pita brood
– 250g Oesterzwammen
– 1 Rode ui
– 100g Yoghurt (Grieks)
– 1 ui
– 2 Knoflook tenen
– 300g Bloemkool (heel)
– 750g Bouillon (groente)
– 75g Kokosmelk
– Koriander vers
– 4 Broccoli roosjes (geblancheerd)
– Verstegen Spicemix del mondo Za’atar 250 g jar (Artikelnr. 010881)
– 100g Tempura beslag
– 15g Verstegen Vadouvan without added salt 160 g strooibus – Verstegen World Spice Blend Pro (Artikelnr. 1166366)