De oorsprong van Kumar's

In 2010 startte de samenwerking tussen Suresh Kumar en Verstegen Spices & Sauces. “Deze samenwerking maakte het mogelijk om mijn idee van de authentieke Vijzelkeuken in de praktijk te brengen. Want de Verstegen-Company is sinds 1886 gespecialiseerd in de import van specerijen en kan de hoge kwaliteit en de versheid van de ingrediënten die ik voor mijn producten nodig heb, garanderen.”

Image-block

Experimenteren met kruiden en specerijen

Kumar’s oorsprong ligt in de Aziatische vijzelkeuken-regio. Een regio in Azië die strekt van India tot Indonesië. Grondlegger Suresh Kumar groeide op in Maleisië, waar hij in de keuken van zijn ouders al vroeg kennismaakte met de smaken van de vijzelkeuken. Hij experimenteerde er volop met specerijen en kruiden. “Nadat ik naar Europa verhuisde, ben ik op zoek gegaan naar deze typische smaken. Daarbij heb ik me vaak afgevraagd wat de toch zo verschillende keukens van Azië met elkaar verbindt. Dat zijn zowel de verse ingrediënten als het gebruik van talrijke verse specerijen, kruiden en vijzels.” Zowel in Thailand, India, Maleisië als in andere Aziatische keukens worden de verse kruiden in vijzels geplet. Zo ontstaat de authentieke vijzelkeuken-smaak.

Image-block

Het logo

Wie goed kijkt naar het logo ziet dat de vier elementen die in het logo van Kumar’s zijn gesymboliseerd, lucht, water, vuur en aarde, elkaar in balans houden zoals de smaken in Aziatische gerechten. De rode cirkel waar deze elementen in staan, symboliseert een voor vele landen van Azie vaak gebruikte begroetingszin: ‘Heb je al iets gegeten?’

Image-block

Culinaire samenwerking

Kumar’s werkt intensief samen met professionals om op zoek te gaan naar interessante toepassingen. Zo is ook de intensieve culinaire samenwerking ontstaan met de Duitse chefkok Heiko Antoniewicz. Hij was meteen enthousiast over de kwaliteit van de Kumar’s producten: “De geur, de kleur, de smaak van zijn curry. Dat was voor mij alsof ik daadwerkelijk in Azië was.”. Als brandadviseur toont Heiko de veelzijdige toepassingsmogelijkheden van Kumar’s in moderne keukens.

Image-block

Meer weten over de vijzelkeuken?

Lees meer